c46db509 banner element
728b4281 banner png

Coaching

Coaching

Coaching van zorgprofessionals

Als verpleegkundige, zorgkundige, arts, kinésitherapeut, etc... word je vaak geconfronteerd met heftige emoties bij de patiënten zoals angst, verdriet, schuld en schaamte. Dit zijn vaak gevoelens die ons ongemakkelijk doen voelen en waarvan we niet altijd goed weten wat we ermee aan moeten vangen. Deze emoties vragen veel energie en zuigen ons leeg. En wanneer we hiermee voortdurend geconfronteerd worden, loert de burnout om de hoek. Vaak zijn we ook niet voldoende opgeleid om hiermee om te gaan. Zorgprofessionals weten ook niet altijd goed hoe hier precies op te reageren. Het kan ook zijn dat er een relatie bestaat met onze eigen emoties waar we momenteel geen zicht op hebben. Bij Skern kunnen we je helpen hier meer inzicht in te krijgen maar reiken we ook tools aan om er beter mee om te gaan en er op te reageren.

Stress en burnout coaching

Meer en meer krijgen mensen last van stress en burnout. Enerzijds bevinden we ons in een veranderende maatschappij waarbij meer verwachtingen worden gesteld op verschillende levensgebieden zoals werk, financiën, relatie, gezin, lichaam, zelfontplooiing, sociaal, etc. Daartegenover staat hoe mensen omgaan met al deze uitdagingen. Perfectionisme en drang naar controle zijn vaak -naast nog een heleboel andere- geen helpende kenmerken, integendeel. In de coaching proberen we in eerste instantie inzicht te krijgen in deze dynamiek. Samen zoeken we hoe je met dit dilemma op een constructieve manier kan omgaan en hoe jij je leven op een evenwichtigere manier kan inrichten.

 

 

Coaching bij diabetes en andere chronische ziekten

Mensen die de diagnose diabetes krijgen of een andere chronische ziekte, worden geconfronteerd met een complex geheel van vaak heftige en tegenstrijdige emoties zoals schuld, schaamte, machteloosheid en verdriet. Mogelijk treedt er zelfs een rouwproces in werking. Deze mensen hebben bovendien vele twijfels, onzekerheden en angsten over de toekomst. Hoe moeten, willen en kunnen ze hun leven verder inrichten? Wat met het werk? Welke invloed zal dit op mijn relatie en gezin hebben? Ze worden uitgedaagd in het evenwicht zoeken tussen controle loslaten en controle nemen. In de coaching kunnen we ruimte maken voor het complex geheel aan emoties, inzicht creëren in jezelf, en vooral samen zoeken hoe je met deze diagnose op een manier kan omgaan die bij je past en waar jij je goed bij voelt.

Prijzen per sessie

Coaching

95
per uur
  • Betaling gebeurt aan het einde van elke sessie en kan cash, via Payconiq, bancontact-app of overschrijving. Betalen met bankkaart via Bancontact is niet mogelijk.
  • De meeste ziekenfondsen voorzien een beperkte terugbetaling van de coaching. Gelieve hiervoor contact op te nemen met uw ziekenfonds.
  • Een afspraak kan tot 24 uur ervoor kosteloos geannuleerd worden. Wanneer een afspraak binnen deze 24 uur geannuleerd wordt, zal als compensatie het volledige tarief aangerekend worden. Een annulatie gebeurt uitsluitend telefonisch.

Getuigenis

Enkele getuigenissen van cliënten coaching bij Skern

Anonieme getuigenis

Coaching

"Ik werk in de toeristische sector en heb vorig jaar een burn-out gekregen na een zware periode op het werk. Dit heeft me doen inzien dat ik zo niet verder kon en heb professionele hulp gezocht. Zo ben ik bij Tim terechtgekomen.

Tim is van in het begin eerlijk geweest, wat ik enorm apprecieer, en zei me onmiddellijk dat hij mijn denken en mijn karakter niet kon veranderen maar wel ging proberen om de scherpe kantjes eraf te krijgen. Door inzicht te krijgen in mijn verleden en dit te reflecteren naar het nu, ben ik tot heel wat inzichten gekomen die me geholpen hebben bij mijn genezingsproces. 

Ik kon me heel goed vinden in de stijl, er werd zowel veel gepraat maar ook uitgeschreven en uitgetekend, wat soms een goede houvast was in moeilijkere tijden. Tim neemt ook de nodige tijd.

De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik nu inzie dat er ook een andere manier bestaat om met stress en mijn valkuilen om te gaan, en dit heeft me heel veel veerkracht bezorgd waardoor ik me nu sterker voel om tijdig mijn grenzen aan te geven en te respecteren, en in eerste instantie aan mezelf te denken. De coaching heeft me tevens doen inzien dat ik mijn loopbaan over een andere boeg moet gooien en dat er meer in het leven is dan alleen maar werken. Ik voel me veel zekerder en sta sterker in mijn schoenen."